O nama

Lička šljivovica jedan je od proizvoda koji je sinonim vezan uz tradicijsku proizvodnju i uglavnom ne podliježe masovnoj industrijskoj proizvodnji. Pored ostalih poznatih regija s ovih prostora (Slavonija, Bosna...), Lika je pogodno podneblje za proizvodnju kvalitetne šljive (klima, pedološka svojstva tla, otporne sorte šljiva). Nažalost, uz časne izuzetke, vrlo je malo poznatih proizvođača Ličke šljivovice, a istovremeno tržište traži sve više prepoznatljivih domaćih proizvoda.

Jačanjem turizma na našim prostorima pojavljuje se sve veća mogućnost plasmana autohtonih proizvoda, voćnih rakija, a naročito šljivovice. Od početka 2009. godine OPG Vlainić vlasnika Ivana Vlainića registrirani je proizvođač rakije šljivovice, sa markicom i plasira proizvode u ograničenim količinama na tržište u RH.

Početkom 2010. godine prišli smo uređenju objekta namjenjenog proizvodnji i skladištenju 7 vrsta rakija (šljivovica, dunjovača, kruškovača, jabukovača, medovača, višnjevac i rogačica), a koji je uređen i opremljen u skladu sa zahtjevima novog zakona o trošarinama. Sve vrste rakija pakiraju se u ambalaži zapremnine 0,05L, 0,2L, 0,375L, 0,75L i 1L kao ugostiteljsko pakiranje.