Šljivovica je najpoznatija hrvatska rakija. Šljivovica je ujedno i sinonim za rakiju, a najpoznatije vrste šljivovice su: Slavonska, Srpska, Bosanska, Lička...
Naša rakija, Šljivovica Stilanova Lika, nastala je od autohtone vrste, šljive bistrice, slatke i ukusne voćke, koja u zrelosti ima visoki postotak sladora 20–25%.
U proces ubiranja plodova ulaže se puno truda tako da priprema za proces fermentacije podrazumijeva samo potpuno zdrave i zrele plodove te odvijanje procesa u relativno kontroliranim uvjetima.
Proces pečenja, destilacije radimo na suvremenom uređaju, bakrenom kotlu, zapremine 300 litara, sa dvostrukim dnom te uređajem za izdvajanje metilnog alkohola. Destilat, gotovi proizvod, čuva se u hrastovim bačvama, minimalno dvije godine, koliko traje proces sazrijevanja rakije. Daljnje odležavanje, oko 3 godine, odvija se u staklenim posudama, u prostorijama sa stabilnom temperaturom.
Rakija Šljivovica Stilanova Lika sadrži oko 41% vol. alkohola i ima izvrsnu aromu i okus.
Pakiranje gotovih proizvoda rezultat su obiteljskog načina rada, što je nastavak 5-generacijske tradicije ove proizvodnje. Dizajn ambalaže kao i izbor iste proizašao je iz višegodišnjeg bavljenja ovim poslom, ali i izborom vrhunskih dizajnera.